How to get 8 bits of sensitivity of the ADC on OV9281 camera module from Arducam

Do you know if I can access the full 10bits of sensitivity of the ADC. I previously bought an OV9281 and was only able to access 8 bits, despite the camera being advertised as producing 10 bits. The extra 2 bits equates to a significant increase in the ability to detect defects. I think it is equivalent to a 4 times increase in usable sensitivity. (6dB).

When I ran the sample code from Github, I got:
After receiving an error, I ran the list_format command on the UC-599 board and received the response below.
Was the code sample you gave me intended to run on the UC-599 board?
Is the mode 5 only available on the OV2311 board?

[email protected]:~/Wire/MIPI_Camera-master/RPI $ ./list_format
mode: 0, width: 1280, height: 800, pixelformat: GREY, desc: (null)
mode: 1, width: 1280, height: 720, pixelformat: GREY, desc: (null)
mode: 2, width: 640, height: 400, pixelformat: GREY, desc: (null)
mode: 3, width: 320, height: 200, pixelformat: GREY, desc: (null)
mode: 4, width: 160, height: 100, pixelformat: GREY, desc: (null)
index: 0, CID: 0x00980914, desc: V4L2_CID_HFLIP, min: 0, max: 1, default: 0, current: 0
index: 1, CID: 0x00980915, desc: V4L2_CID_VFLIP, min: 0, max: 1, default: 0, current: 0
index: 2, CID: 0x00980911, desc: V4L2_CID_EXPOSURE, min: 0, max: 65535, default: 681, current: 1
index: 3, CID: 0x00980913, desc: V4L2_CID_GAIN, min: 0, max: 15, default: 1, current: 10

When I tried the newest library for MIPI camera from Github, it gave me a similar response without mode 5.

Could I be doing something wrong? i tried rebooting, but that didn’t change anything.
[email protected]:~/MIPI_Camera/RPI $ ./list_format
mode: 0, width: 1280, height: 800, pixelformat: GREY, desc: (null)
mode: 1, width: 1280, height: 720, pixelformat: GREY, desc: (null)
mode: 2, width: 640, height: 400, pixelformat: GREY, desc: (null)
mode: 3, width: 320, height: 200, pixelformat: GREY, desc: (null)
mode: 4, width: 160, height: 100, pixelformat: GREY, desc: (null)
index: 0, CID: 0x00980914, desc: V4L2_CID_HFLIP, min: 0, max: 1, default: 0, current: 0
index: 1, CID: 0x00980915, desc: V4L2_CID_VFLIP, min: 0, max: 1, default: 0, current: 0
index: 2, CID: 0x00980911, desc: V4L2_CID_EXPOSURE, min: 0, max: 65535, default: 681, current: 32
index: 3, CID: 0x00980913, desc: V4L2_CID_GAIN, min: 0, max: 15, default: 1, current: 8
close camera status = 0

Could you please help me on this issue?

Hello,

Our newest lib has support raw10 mode. The library you are using is old.

Please download our new library here https://github.com/ArduCAM/MIPI_Camera.git

Notice, you should run cd MIPI_Camera/RPI and run make install to instll the new lib.